Ontmoetingscentrum

Dagbesteding in ons Ontmoetingscentrum

Heeft u geheugenproblemen of beginnende dementie, en woont u nog zelfstandig, maar valt u dit zo nu en dan moeilijk? Dan is de dagbesteding in het Ontmoetingscentrum in De Oude Pastorie voor u een goede oplossing. 

Fijne invulling van de dag

Deelnemen aan de dagbesteding zorgt voor structuur en houvast, maar geeft u bovenal een fijne invulling van de dag. Bijkomend voordeel: uw partner, mantelzorger of kinderen krijgen hierdoor meer tijd voor zichzelf. Zo krijgen ze extra energie om u op andere momenten weer beter te kunnen ondersteunen.

Mantelzorggespreksgroepen

Naar behoefte organiseren wij mantelzorggespreksgroepen.

Tijdens deze bijeenkomsten verdiepen wij ons in dementie. Wij bieden de gelegenheid om voorbeelden uit de praktijk te bespreken en de aanwezigen krijgen de kans om eigen ervaringen met elkaar te delen. Tot slot kijken wij wat er nog wel kan en hoe dit vorm te geven.

Mocht u belangstelling hebben, laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar contact@oudepastoriehuizen.nl of door te bellen met Joke Voogd op 035-5260111.

Praktische informatie

Het Ontmoetingscentrum is vier dagen per week geopend, op woensdag gesloten.
Coördinator van het Ontmoetingscentrum is Joke Voogt.

We hebben een eigen personenbus om u te halen en te brengen. U maakt dan kennis met onze vaste chauffeurs.

Worden dagbesteding en individuele begeleiding vergoed?

De vergoeding voor de dagbesteding en de individuele begeleiding komt uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) indiceert uw zorgbehoefte. Via het Centraal Administratiekantoor (CAK) betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage aan de overheid. Ook zonder indicatie kunt u bij ons terecht. U betaalt de kosten dan zelf.

Activiteitenprogramma

Met ons activiteitenprogramma stimuleren we op een leuke manier functies die minder zijn geworden, bijvoorbeeld het geheugen, zelfredzaamheid en oriëntatie. Ook richten we ons op het bewegen en het verplaatsen. De activiteiten stemmen wij af op uw interesses en mogelijkheden.

Maximaal acht personen

Voor de dagbesteding maken we gebruik van twee mooie ruimten in De Oude Pastorie. Er kunnen maximaal acht mensen tegelijkertijd aan deelnemen. Doordat de groep klein blijft, ontstaan waardevolle contacten tussen u en onze medewerkers en tussen u en andere gasten. Uw persoonlijk welzijn staat voorop.