Ontmoetingscentrum

Dagbesteding in het Ontmoetingscentrum

Heeft u geheugenproblemen of beginnende dementie, en woont u nog zelfstandig, maar valt u dit zo nu en dan moeilijk? Dan is de dagbesteding in het Ontmoetingscentrum in De Oude Pastorie voor u een goede oplossing. 

Fijne invulling van de dag

Deelnemen aan de dagbesteding zorgt voor structuur en houvast, maar geeft u bovenal een fijne invulling van de dag. Bijkomend voordeel: uw partner, mantelzorger of kinderen krijgen hierdoor meer tijd voor zichzelf. Zo krijgen ze extra energie om u op andere momenten weer beter te kunnen ondersteunen.

Praktische informatie

Het ontmoetingscentrum is vier dagen per week geopend, op woensdag gesloten. We hebben een eigen personenbus om u te halen en te brengen. U maakt dan kennis met onze vaste chauffeur Jaap Portengen.

Wordt dagbesteding vergoed?

De vergoeding voor de dagbesteding komt uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) indiceert uw zorgbehoefte. Via het Centraal Administratiekantoor (CAK) betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage aan de overheid. Ook zonder indicatie kunt u bij ons terecht. U betaalt de kosten dan zelf.

Activiteitenprogramma

Met ons activiteitenprogramma stimuleren we op een leuke manier functies die minder zijn geworden, bijvoorbeeld het geheugen, zelfredzaamheid en oriëntatie. Ook richten we ons op het bewegen en het verplaatsen. De activiteiten stemmen wij af op uw interesses en mogelijkheden.

Maximaal acht personen

Voor de dagbesteding maken we gebruik van twee mooie ruimten in De Oude Pastorie. Er kunnen maximaal acht mensen tegelijkertijd aan deelnemen. Doordat de groep klein blijft, ontstaan waardevolle contacten tussen u en onze medewerkers en tussen u en andere gasten. Uw persoonlijk welzijn staat voorop.