Kwaliteit@

Bram en Linda de Haan, oprichters van De Oude Pastorie, stonden begin 2017 mede aan de wieg van een nieuwe aanpak voor de kwaliteit binnen kleinschalige woonzorginitiatieven: Kwaliteit@.  

Krachtig concept

Kwaliteit@ is een krachtig concept dat de kwaliteit binnen kleinschalige woonzorghuizen op een praktische manier zichtbaar en aantoonbaar maakt. Het welzijn van de bewoner staat voorop. Bij veel organisaties is de zorg het vertrekpunt. De initiatiefnemers achter Kwaliteit@ gaan in de eerste plaats uit van het welzijn van de bewoner. Als de bewoner goed in zijn vel zit, staat de ‘zorg’ als vanzelf minder op de voorgrond. Als bewoners overdag actief zijn, zullen ze ’s nachts goed slapen. 

Alle disciplines dragen bij

Alle disciplines in de woonzorghuizen dragen hieraan bij, van de medewerkers van de huishouding tot de koks in de keuken. Pas als alle disciplines het welzijn van de bewoner hoog in het vaandel hebben, uit zich dat in kwaliteit in het dagelijkse leven van de bewoners. De aanpak bestaat uit een visie, 10 klantbeloften en 5 bouwstenen.

Platform Kwaliteit@

Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij Kwaliteit@. Via www.welzijnindezorg.nl ontwikkelen ze deze aanpak verder.