Kwaliteit@

Bram en Linda de Haan, oprichters van De Oude Pastorie, stonden begin 2017 mede aan de wieg van een nieuwe aanpak voor de kwaliteit binnen kleinschalige woonzorginitiatieven: Kwaliteit@.  

Krachtig concept

Kwaliteit@ is een krachtige kwaliteitsmethodiek die de kwaliteit binnen woonzorghuizen op een praktische manier zichtbaar en aantoonbaar maakt. De leden van Kwaliteit@ gaan in eerste plaats uit van het welzijn van de bewoner. Binnen Kwaliteit@ hebben we het dan ook over Welzijn en Zorg in plaats van Zorg en Welzijn. Als de bewoner goed in zijn vel zit, staat de ‘zorg’ als vanzelf minder op de voorgrond. Wanneer de bewoner overdag actief is, zal hij ’s nachts goed slapen. 

Alle disciplines dragen bij

Alle disciplines binnen de woonzorghuizen dragen bij aan het welzijn van de bewoners; van de medewerkers van de huishouding tot de koks in de keuken. Pas wanneer alle disciplines het welzijn van de bewoners hoog in het vaandel hebben, uit zich dat in kwaliteit in het dagelijkse leven van de bewoners. De aanpak bestaat uit een visie, 10 klantbeloften en 5 bouwstenen.

Platform Kwaliteit@

Inmiddels sluiten steeds meer zorghuizen zich aan bij coöperatieve Kwaliteit@. U kunt meer lezen over Kwaliteit@ op www.welzijnindezorg.nl.